štvrtok 10. decembra 2009

Tipy a Triky na OS Symbian


Všetky tieto poznatky som písal ku mojej Nokii N82 takže väčšina sa vzťahuje aj na ostatné prístroje s OS Symbian 3rd.

- Ak chcete fotiť blízke predmety tak nastavte režim na MAKRO lebo automatika nezaostrí .

- Ak vám niekto pošle cez bluetooth nejaký neznámy súbor a chcete ho uložiť tak nainštalujte bezplatný program x-plore a cez neho môžete tie subory zo správ presúvať.

- Odporúčam používať aktívny pohotovostný režim a dať si to lišty 6 najpoužívanejších programov napr. Bluetooth , OVI Mapy , Prekladový slovník, Hudobný prehrávač ako mam ja .

- Ak chcete trochu šetriť batériu odporúčam nastaviť podsvietenie displeja na polovicu aj tak sa o to stará svetelné čidlo a reguluje podsvietenie .

- Ak nepoužívate sieť 3G tak si ju vypnite v nastaveniach siete a nechajte len GSM šetrí to batériu.

- Ak chcete odfotiť rýcho sa pohybujúci objekt tak zapnite xenonovy blesk a uvidíte že fotku nerozmažete tak isto je tam režim šport tiež môže pomôcť nastavenie ISO na nízke.

- Ak potrebujete rýchlo pripraviť navigáciu a vyhľadať satelity tak v mobile je aplikácia DATA GPS a cez tento program vám veľmi bleskové vyhľadá satelity a zafixuje polohu na navigovanie .

- Mobil ma na vrchole 3.5mm jack a vrelo odporúčam si dokúpiť nejake kvalitné slúchadla napr. Slúchadlá Creative EP-630 a pripojiť ich jednoducho bez ďalších redukcii do mobilu a počúvať kvalitnú hudbu .

- Pokiaľ ste zvyknutý vypínat mobil cez noc a tak šetriť batériu aby zbytočne nebol pripojený v sieti tak v profiloch je voľba OFF-LINE a ten vás bezproblemovo odpojí od siete a mobil je pritom stále zapnutý .

- Veľmi užitočná funkcia je že si môžete nastaviť aby vám mobil povedal meno volajúceho ak vam niekto volá - ja to používam a kľudne ak sedim pri PC tak viem kto mi volá napr. v inej izbe nastavenie je v TONY - ohlasiť volajúceho .

- Je výhodne si zapnúť automatické otáčanie obrazu je to veľmi užitočné v galérii pri obrázkoch ale aj v prehrávači hudby a všade inde v mobile .

- V mobile je aj program QUICKOFFICE cez ktorý si môžete čítať súbory napr. word, power point , excel atd.. a tiež ADOBE PDF cez ktorý si čitat súbory vo formate PDF .

- Ak vám niekto niečo pošle a pamäti máte dosť na pam. karte a mobil vam hlási chybu pamäte tak choďte do správ a nastavte: spravy - nastavenia -iné-použitá pamäť : PAM. KARTA a už vám to bude ukladať do karty a nie do vnútornej pamäte . Tam ale pokiaľ budete chcieť pripojiť mobil k PC modom MASS STORAGE tak vám to bude hlásiť chybu a budete musieť nastaviť naspät v správach ukládanie do pam .mobilu lebo inak vás nepripojí k pc.

- Odporúčam používať program PC SUITE od NOKII po pripojení mobilu k pc stači len 2krát kliknúť na program myškou a naskočí vám či chcete inštalovať, vy kliknete na áno a inštalácia už pokračuje v mobile, je to oveľa rýchlejší spôsob ako presúvať a inštalovať cez správcu súborov v mobile .

- Pokiaľ váš prístroj ma veľku vnútornú pamät ako ja na N82 - 133MB tak odporúčam inštalovať všetko tam lebo máte to vždy po ruke aj keď vytiahnete pam. kartu a tiež mobil bude stabilnejší .

- Ďalšia vec ktorú potrebujete vedieť je že ak si nainštalujete tému a po čase ju chcete odinštalovať tak to nie je možné cez podzložku TÉMY ale musíte ísť do správcu aplikácii a tu inštaláciu odinštalovať odtiaľ .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára